Nieuws - Kuub Makelaars - RSS feed Nieuw woningaanbod - Kuub Makelaars - RSS feed Bellen met Kuub Makelaars Kuub Makelaars op Twitter Kuub Makelaars op Facebook NVM Funda
01 juli 2011

Overdrachtsbelasting veranderd? Transport vandaag?

1 Juli is traditioneel een dag waarop veel woningen van eigenaar wisselen. De overdracht vindt dan plaats bij de notaris. De kans bestaat echter dat per vandaag (!) de overdrachtsbelasting niet is verschuldigd of 2% in plaats van 6%. Partijen zouden kunnen kiezen voor uitstel van het transport totdat er meer duidelijkheid komt. Dit is waarschijnlijk in de loop van de dag of men kan ervoor kiezen de notaris volmacht te geven zogenaamde interne transporten te laten plaatsvinden. 

Als men ervoor kiest niets te doen, moet de notaris ervan uit gaan dat 6% overdrachtsbelasting verschuldigd is. Misschien goed om toch even na te vragen.
terug naar overzicht


Delen


Hoe staat het met de woningmarkt in Zeeland?

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Mark Faasse van de afdeling Zeeland. ?Er zijn hier in principe voldoende woningen beschikbaar, maar deze zijn niet altijd aangepast aan de vraag.?


Lees verder...

Commentaar:

donderdag 22 juni