Nieuws - Kuub Makelaars - RSS feed Nieuw woningaanbod - Kuub Makelaars - RSS feed Bellen met Kuub Makelaars Kuub Makelaars op Twitter Kuub Makelaars op Facebook NVM Funda
21 februari 2012

daling huizenprijs trager dan in jaren 80

ING: huizenprijs daalt trager dan in jaren '80

 

De prijzen van koopwoningen blijven dalen, maar dat gaat beduidend minder snel dan tijdens de crisis begin jaren '80. Eind volgend jaar liggen de prijzen naar verwachting 15 tot 20 procent lager dan in 2008. Tussen 1978 en 1983 zakten de prijzen met 40 procent. Dat stelt ING in zijn Kwartaalmonitor Woningmarkt, die maandag is verschenen.

 

 

In vergelijking met de eerste helft van de jaren '80 valt volgens ING op dat de prijzen geleidelijker dalen dan toen, maar de verkoopaantallen des te sneller. Verkopers zijn terughoudend met het verlagen van de vraagprijs, mede doordat de noodzaak om te verkopen ontbreekt. De werkloosheid loopt weliswaar op, maar niet zo sterk als toen. De hypotheekrente, die destijds de pan uit rees, is nu juist gedaald.

Ook speelt volgens ING mee dat de huizenprijzen in de drie jaren voordat de crisis losbarstte, lang niet zo sterk stegen als eind jaren '70. De huidige huizenbezitter heeft daardoor veel minder ruimte om de vraagprijs te laten zakken zonder met een restschuld te blijven zitten.

 Lees het volledige bericht op

http://www.ing.nl/zakelijk/ing-economisch-bureau/nederlandse-economie/2012/02/20120220_Correctie_anders_dan_in_jaren_80.aspx
terug naar overzicht


Delen


Hoe staat het met de woningmarkt in Twente?

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Steven Elst van de afdeling Twente. ?De prijsstijging sinds 2016 bedraagt hier zo?n 14%. Daarmee bevinden we ons landelijk in de top.?


Lees verder...

Commentaar:

donderdag 17 augustus