Nieuws - Kuub Makelaars - RSS feed Nieuw woningaanbod - Kuub Makelaars - RSS feed Bellen met Kuub Makelaars Kuub Makelaars op Twitter Kuub Makelaars op Facebook NVM Funda
20 juni 2012

4e Kuub Makelaars Startersweekend

Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni organiseert Kuub Makelaars het 4e Startersweekend. Onze woningen in de prijsklasse tot ca 200.000,- k.k. zijn geheel vrijblijvend te bezichtigen. De eigenaars -zelf ook starters geweest- zijn in de woning aanwezig om uitleg te geven waarom juist hun woning de moeite waard is.

Om het weekend goed te beginnen organiseert Kuub Makelaars het Starterscafé zowel in Goes als in Zierikzee.  Je kunt in een ontspannen sfeer al je vragen afvuren op de notaris, hypotheekadviseur, makelaar, bouwkundige, en styliste. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Verkopers van starterswoningen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wie weet maak je deze avond een match? Het bier, wijn en de frisdrank staan in ieder geval koud.

Notariaat
Bij het kopen van je eerste huis komen er veel juridische zaken op je af. Denk bijvoorbeeld aan samenlevingsovereenkomsten en testamenten. Notaris Jan Gmelich-Meijling is aanwezig om alles te vertellen over deze onderwerpen maar ook over zaken als de zogenaamde familiebank, het schenkingsrecht en het meetekenen van ouders. Ook voor andere vragen op juridisch vlak die je hebt bij de aankoop van je eerste woning kun je bij hem terecht. In Zierikzee  is Simone Andriessen aanwezig om je wegwijs te maken bij het zetten van de eerste stappen.

Hypotheken
In Goes staan de adviseurs van CM|personal finance klaar om je alles uit te leggen over startersregelingen, hypotheekvormen en nationale hypotheekgarantie. In Zierikzee is Driekleur zelfs onze gastheer op hun kantoor aan de oude haven 9.

Bouwkundige
Bovendien is in Goes bouwkundig adviesbureau De Braal aanwezig om je voor te lichten over waar je op moet letten bij de aankoop van een woning. Waar zitten de valkuilen en wat kan ik verwachten de komende jaren? Dit zijn vragen die de meeste kopers van een starterswoning hebben. Een aankoopkeuring is zeker geen weggegooid geld! Dick de Braal kan je daar alles over uitleggen.

Styliste
Sinds 2012 hebben we een eigen interieurstyliste, opgeleid door de house ok Kiki. Neem foto's mee van je (nieuwe) huis en laat je inspireren.

Het kopen van een huis is een grote stap. De onzekerheid op de woningmarkt duurt voort. Voor starters op de markt van koopwoningen zijn de kansen nu relatief goed.  Er is veel aanbod en er valt vaak ook wat te onderhandelen over de aankoop. Samen met een relatief lage hypotheekrente en mogelijke startersregelingen zorgt het ervoor dat starters nu volop kansen hebben om tot een goede aankoop te komen.

Doorstromers
Ook voor doorstromers wordt de markt steeds interessanter. Het zijn immers de duurdere woningen die relatief sterker in prijs dalen dan goedkopere woningen. Als nu de huidige hoekwoning voor een redelijke prijs verkocht wordt, komt een vrijstaande woning qua prijs eerder binnen handbereik. Kortom: de betaalbaarheid wordt beter.

Het café is donderdag 21 juni  in verband met het EK geopend tot 20 uur!terug naar overzicht


Delen


Hoe staat het met de woningmarkt in Twente?

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Steven Elst van de afdeling Twente. ?De prijsstijging sinds 2016 bedraagt hier zo?n 14%. Daarmee bevinden we ons landelijk in de top.?


Lees verder...

Commentaar:

donderdag 17 augustus